Clădirea din Buzău care se află de peste PATRU ani în reabilitare


 În noiembrie 1931, când Liceul de Fete „Dr. C. Angelescu” se muta în sediul de pe strada Independenței, aproape 600 de eleve descopereau o clădire impunătoare, cu săli spațioase, sală de laborator, bibliotecă, sală de gospodărie și odaie pentru servitori. De la acea dată până pe 1 septembrie 2019, în acea clădire s-au format zeci de generații, care astăzi își aduc aminte cu drag de cel care a fost și va continua să fie Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău.Povestea „pribegiei” elevilor de la Eminescu a început, așa cum am spus, la 1 septembrie 2019, atunci când clădirea monument istoric de patrimoniu a intrat în reabilitare, în cadrul unui proiect cu o finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro.Anul acesta însă, elevii C.N. „Mihai Eminescu” au fost anunțați că vor învăța tot la „Nenițescu”. Conducerea colegiului speră totuși că mutarea va avea loc pe parcursul acestui an școlar.

În iunie 2023, de pe băncile de la „Eminescu” a ieșit prima generație care nu a văzut niciodată cum arată în interior clădirea de pe strada Independenței. Din septembrie 2019, activitatea prestigiosului colegiu buzoian s-a mutat în clădirea fostului liceu „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei.

Râmâne de văzut când se va încheia epopeea renovării Colegiului Eminescu, un proiect mult așteptat de elevi și de profesori deopotrivă. După cum ne informa repoterbuzoian.ro acum aproximativ 7 zile.       sursa:reporter buzoian.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

11 SEPTEMBRIE 2023

Statul le dă elevilor bani pentru mers o singură zi la școală