Ministrul Educatiei: Informarile de ULTIMA ORA dupa Prima Saptamana de Scoala in Romania


 Ministrul Educatiei face o serie de informari foarte importante pentru milioane de romani cu privire la prima saptamana de scoala in Romania, Ligia Deca aducand in atentia elevilor, profesorilor si parintilor, ceea ce s-a intamplat la nivelul intregii tari, inceputul parand sa fie unul foarte bun pentru sistemul de invatamant.

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial si ceea ce a fost facut in cadrul ministerului pentur sistemul de invatamant, in final fiind aduse in atentia romanilor inclusiv informatii cu privire la o scoala care a derulat cu succes proiecte pentru prevenirea abandonului scolar, o problema foarte serioasa in Romania.„S-a încheiat prima săptămână de școală. O săptămână plină de activități la Ministerul Educației. Printre cele mai importante momente au fost: Participarea la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială nr. 162, unde am avut o vizită încântătoare, însoțită de copii entuziasmați și curioși, care mi-au dat energia necesară pentru zilele ce au urmat. Am fost prezentă la evenimentul de lansare a Education at a Glance 2023.

Începând din acest an, România este parte a uneia dintre cele mai relevante publicații în domeniul educației la nivel internațional. De asemenea, am semnat contractele de finanțare pentru achiziția de microbuze electrice pentru aproape 213.000 de elevi. La finalul săptămânii, am participat timp de două zile la a patra întâlnire a grupului de lucru, inițiat de Organizația Națiunilor Unite, pentru susținerea profesorilor și a cadrelor didactice.Alături de reprezentanți din alte state am ajuns la soluții concrete privind securizarea unui salariu competitiv, educația pentru dezvoltare durabilă, coordonarea eforturilor de colectare eficientă a datelor și la alte recomandări ce vor fi făcute publice pe 5 octombrie, de Ziua educației. Cu gândul permanent la obiectivul nostru de a oferi o educație de calitate și echitabilă pentru toți elevii.

Atât în cadrul Ministerului Educației, cât și în sălile de clasă, misiunea noastră devine mai clară și mai ușor de îndeplinit. Astăzi, ne bucurăm să vă împărtășim povestea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Găneasa, județul Ilfov, care a pus suflet și pasiune în lupta împotriva abandonului școlar.  Cea mai valoroasă activitate din cadrul PNRAS realizată în această școală, în urma căreia s-au înregistrat rezultate pozitive.

A fost activitatea de tip „Școală după școală”, activitate realizată de către profesorii de limba și literatura română și cei de matematică, care au transmis elevilor nu doar cunoștințe, ci și căldura și încrederea necesare pentru ca elevii să reușească. 📝 Rezultatele obținute de către elevi la Evaluarea Națională s-au îmbunătățit comparativ cu rezultatele înregistrate la simulare.”S-a încheiat prima săptămână de școală. O săptămână plină de activități la Ministerul Educației. Printre cele mai importante momente au fost:

Participarea la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială nr. 162, unde am avut o vizită încântătoare, însoțită de copii entuziasmați și curioși, care mi-au dat energia necesară pentru zilele ce au urmat. Am fost prezentă la evenimentul de lansare a Education at a Glance 2023. Începând din acest an, România este parte a uneia dint...

Vezi mai mult
Sura:idevice.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

11 SEPTEMBRIE 2023

Statul le dă elevilor bani pentru mers o singură zi la școală